Artikelen die mij opvielen vorige week:

Female nurse who played crucial role in IVF ignored on plaque

The name of a female nurse and embryologist who played a crucial role in developing the world’s first test-tube baby was excluded from a plaque honouring the pioneers of IVF despite objections from her colleagues, newly released letters reveal.

The Guardian

Waarom de crèche vrijwel altijd de moeder belt en nooit de vader

Jonge vaders voelen vaak een belemmering om meer vaderschapsverlof op te nemen. Ze durven het niet aan te kaarten bij hun leidinggevenden en zien te weinig financiële ruimte om meer tijd vrij te maken voor de verzorging en ondersteuning van hun pasgeboren kind.

De Volkskrant

The five: unsung female scientists

Vijf wetenschappers die onderbelicht zijn: Jean Purdy (IVF) (zie ook dit artikel), Jocelyn Bell Burnell (pulsars), Rosalind Franklin (DNA), Lise Meitner (nuclear fission uranium), Alice Ball (treatment for leprosy).

The Rage of the Incels

Incels aren’t really looking for sex. They’re looking for absolute male supremacy.

The New Yorker

Shockerend om te lezen hoe een hele kleine groep jonge mannen zich buiten de maatschappij voelt staan en dat ze oprecht denken recht te hebben op contact met vrouwen. Desnoods met geweld. Wat meer introspectie zou ik deze mannen toewensen.