Het avondeten is op en de Man brengt Dochter naar bed. Het is mijn beurt om de keuken schoon te maken. De afgelopen weken zet ik daarbij regelmatig wat muziek bij aan. Mijn stemming van het moment bepaalt wat ik uiteindelijk aanzet. Ik laat me graag inspireren door de suggesties van Spotify als ik geen benul heb welke muziek past. Dan blader ik door de afspeellijsten. Deze avond ook. Ik scrol voor de verandering ook eens door de ‘This is [Artist]’ lijst. Opvallend veel Nederlandse artiesten. Onder andere Ilse de Lange. Dat is nou niet bepaald een artiest die ik spontaan aanzet, dus verrassend dat deze al als zesde afspeellijst wordt gesuggereerd. Nog verrassender, ik klik door en start met afspelen. Blijkbaar is haar muziek wat ik nodig heb nu. Misschien weet Spotify meer over mij dan ik zelf. Misschien heb ik heimwee naar Twente, en brengen haar liedjes me even terug naar die stad in het Oosten waar ik zo lang woonde. De stad waar De Lange optrad bij het eindshow van Serious Request bijvoorbeeld. Dat was nog eens een stadsfeestje, schouder aan schouder. Afijn, terwijl Ilse zingt boen ik de keuken schoon. En als dat klaar is, zet ik snel wat anders aan. Heimwee heb ik niet. Warme herinneringen wel.