Vandaag was de laatste prinsen en prinsessendag van dit seizoen bij paleis Het Loo. Het concept: tijdens de zomervakantie zijn er drie dagen in de week waarop alle kinderen van harte welkom zijn verkleedt in prins(es) waardige kleding. Ik kwam gisteren pas achter het bestaan van dit fenomeen en gelukkig hadden we voor vandaag niets anders gepland, dus reserveerde ik onze toegang en reden we vanochtend richting Apeldoorn.

Dochter heeft de dag van haar leven gehad. Met haar Elsajurk aan en kroon op mocht ze urenlang rondstappen door de tuinen van een echt paleis. Mét speelpaleis. Mét een voorstelling van een prinses die niet logeren mag bij buitenlandse prinsen en prinsessen (want we blijven allemaal thuis dit jaar, hoe verveeld raak je van je eigen paleistuin). Mét picknick in het park. Mét etiquetteles voor een gemaskerd bal. Mét een voorstelling van een toverlakei. Én een goodie bag met kroon en potloden en glitterstickers om de kroon de versieren. En dat allemaal temidden van al die andere kleine meisjes in hun prinsessenjurken. Opvallend: geen van de jongens was verkleedt als prins. Slechts één jongen hebben we gespot die zich als een soort ridder had verkleedt. Ook opvallend: we hebben geen dubbele jurken gezien. Uiteraard was Frozen blauw een thema, maar daarbinnen was de variatie groot.

Dochter heeft me meerdere keren bedankt voor deze mooie dag. Deze mamapunten zijn weer binnen!

{CAPTION}